• info@acc.hr
  • Zagreb, Croatia
Održivi razvoj
Završene radionice za održivi razvoj u projektima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Završene radionice za održivi razvoj u projektima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je trening „Održivi razvoj kroz E+ i ESS u okviru Aktivnosti suradnje i osposobljavanja (TCA) i Aktivnosti umrežavanja (NET)“ od 12. do 15. listopada 2021. godine u Termama Sveti Martin. Cilj je bio upoznavanje sadašnjih i budućih korisnika programa Erasmus+ u području mladih i programa Europske snage solidarnosti s temama zaštite okoliša, održivog razvoja, eko pismenosti, nulte stope otpada, solidarne ekonomije i zelenih mogućnosti u okviru oba programa.

Na treningu je sudjelovao 21 sudionik iz organizacija civilnog društva, institucija formalnog obrazovanja i udruga, a za predstavljanje „zelenih“ tema bili su zaduženi iskusni treneri u području rada s mladima, Snežana Bačlija Knoch, Domagoj Kovačić i Dražen Šimleša. Zaštita okoliša i klime predstavlja jedan od glavnih prioriteta Europske unije, a programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti važni su instrumenti za izgradnju znanja, vještina i stavova o klimatskim promjenama i održivom razvoju. Prilikom pripreme i provedbe projekata u novom programskom razdoblju izrazito je važno uključiti temu održivog razvoja te održive i ekološki prihvatljive prakse. 

Ovaj je trening omogućio sadašnjim i budućim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti priliku za produbljivanje znanja o klimatskim promjenama te dobivanje alata za stvaranje održivih projekata kao i primjera različitih načina za „ozelenjivanja“ projekata u programima Europske unije u području rada s mladima. Očekivani rezultat treninga su nove inicijative i projekti na temu održivog razvoja. 

Član Akceleratora za održvo društvo, Nenad Borković je imao prilike aktivno sudjelovati na radionicama. Pružene informacije će biti iskorištene za pripremu novih projekata u nadolazećim programima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)