• info@acc.hr
  • Zagreb, Croatia
Održivi razvoj
Otvorene prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2021.!

Otvorene prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2021.!

ACC podržava sedmi po redu Tjedan održivog razvoja koji će se održati od 18. rujna do 8. listopada pod motom “Misli globalno, djeluj lokalno”, dok će se vrhunac Tjedna održati od 20. do 26 rujna. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

Kako ODRAZ navodi, uključiti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, inicijative, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani koji žele pokrenuti akciju u svom okruženju, ako predložena inicijativa / događaj / projekt promiče održivi razvoj. 

Događaji koji se prijavljuju mogu biti veliki ili mali, uživo (u skladu s lokalnim epidemiološkim smjernicama) ili digitalni. Možete pokazati javnosti kako doprinosite održivosti, isplanirati predavanje ili prezentaciju na temu koja vas zanima ili  organizirati akciju čišćenja okoliša. 

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Ove godine, ETOR će se održati od 20. do 26. rujna. Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2021.

Održavanje Europskog tjedna održivog razvoja u rujnu ima veliku prednost – podudara se s Generalnom skupštinom UN-a, godišnjim okupljanjem šefova vlada u New Yorku. Osim toga, 25. rujna se obilježava godišnjica Globalnih ciljeva i Agende 2030., što zajedno predstavlja savršeno vrijeme za skretanje pozornosti na ciljeve održivog razvoja svugdje u Europi. Stoga su države organizatorice odlučile organizirati Tjedan u rujnu. U skladu sa svojim motom „Misli globalno, djeluj lokalno“, Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču.

Uključiti se možete na poveznici, a više informacija saznajte na stranici ODRAZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)