• info@acc.hr
  • Zagreb, Croatia
Klimatske promjene
Akcelerator za održivo društvo se prijavio za potpisivanje međunarodne predanosti filantropiji o klimatskim promjenama

Akcelerator za održivo društvo se prijavio za potpisivanje međunarodne predanosti filantropiji o klimatskim promjenama

Međunarodna predanost filantropiji o klimatskim promjenama (The International Philanthropy Commitment on Climate Change) poziv je svim zakladama, bez obzira na njihovu misiju, status ili zemljopisni položaj, da se okupe i signaliziraju svoju predanost klimatskim akcijama.


Rastuća klimatska opasnost predstavlja ozbiljan rizik za postizanje filantropskih ciljeva. Sve organizacije s filantropskim resursima, bez obzira na njihovu misiju i područje stručnosti, mogu planirati svoju ulogu u rješavanju ove hitne situacije. Zaklade i druge vrste filantropskih organizacija imaju ogroman potencijal za pozitivan utjecaj na klimu kada integriraju klimatska razmatranja u svoje operacije i programe, kao i u ulaganje svojih zaklada.


Akcelerator za održivo društvo podržava iste vrijednosti kao i navedena inicijativa te se u kolovozu 2021. godine prijavila za potpisivanje međunarodne predanosti filantropiji o klimatskim promjenama. Nadamo se pozitvnom odgovoru te zajedničkoj suradnji u području klimatskih promjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)